Mater Dolorosa - rouwende maagd | Dieric (Dirk) Bouts

 

Mater Dolorosa - rouwende maagd

Dit werk van Dieric Bouts is het linker deel van een tweeluik genaamd Christus en de Maagd . Het is rond 1470 tot 1475 geschilderd als altaarstuk zoals in de 15e eeuw gebruikelijk. Dit werk heeft een ongekende sterke uitstraling: de tragiek en verdriet is intens zonder dat het te kitsch wordt. De tranen en de ietwat rode ogen stralen toch ook kracht uit. De gouden achtergrond geven het een devote en haast onaantastbare kwaliteit.

Het schilderij (en het tweeluik) is te zien in de National Gallery in Londen.

Reakties van klanten

"Zojuist is mijn schilderij afgeleverd. Echt schitterend."

  - Helena, 2017 -

"Het is prachtig geworden en het sluit mooi aan op ons interieur. Zijn vooral blij met het feit dat de kleuren in het echt overeenkomen met de kleuren op de website."

  - Andy, 2017 -

"Nog bedankt voor de service. Het doek hangt er mooi bij."

  - Rob, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Dieric (Dirk) Bouts

Bouts is een vooraanstaande vertegenwoordiger van wat nu de Vlaamse Primitieven wordt genoemd. Symmetrie en verwijnpunten waren in zijn tijd nog geen gemeengoed. Maar net als Campin gebruikte hij dit al wel nadrukkelijk in zijn werk. Zijn 'laatste avondmaal' is hiervan ook een goed voorbeeld. Hoewel geboren in Haarlem werkte hij met name in Leuven.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.