Symbolisme

Reakties van klanten

"Wow. Hij is nog mooier dan ik had verwacht. Echt prachtig."

  - Henriette, 2015 -

"Wij zijn zo tevreden over de Nachtwacht die deze week geleverd is, dat we zojuist ook het Melkmeisje hebben besteld"

  - Gert-Jan, 2017 -

"Hartelijk dank voor uw reactie en de uitstekende service. Wij zijn er ontzettend blij mee!"

  - Gert-Jan, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Kunstwerken met thema 'Symbolisme'

In het fin de siècle, zo richting het einde van de 19e eeuw ontstond onder kunstenaars het idee dat door de toenemende industrialisatie het gevoel en de fantasie bedolven werd onder een strak georganiseerd realisme in de samenleving. Als ontsnapping begon met (eerst vanuit Frankrijk) meer fantasie, spiritualiteit en sensualiteit te verwerken in de kunst. Hoewel in de verschijningsvorm verschillend van andere symbolisten werkten ook in vlaanderen o.a. schilders als Leon Spilliaert en James Ensor aan symbolistische werken.


De onderstaande schilderijen met thema 'Symbolisme' kunt u (uiteraard geheel op maat) bestellen bij Vlaamse Meesterwerken: