Het laatste oordeel | Hans Memling

 

Het laatste oordeel

In het Nationaal Museum in Gdansk is dit werk van Memling te zien. Het is deel van een drieluik. Afgebeeld is het midden deel. Het drieluik beeld het boek Openbaring van Johannes uit. De zielen worden door aartsengel Michael aan de voeten van Christus gewogen. Rechts van dit paneel bevindt zich de (donkere) hel en het paneel links hiervan is de hemel.

Origineel was het werk (in opdracht van de familie De'Medici gemaakt) bedoeld om vanuit Brugge naar ItaliŽ verscheept te worden. Echter door kaping van het schip is het daar nooit beland. Het kwam onbedoeld in Gdansk terecht.

Reakties van klanten

"Super mooi dit!"

  - Yvon, 2017 -

"Heb het bestelde doek donderdag ontvangen! Het ziet er mooi uit!"

  - Jos, 2017 -

"Wow. Hij is nog mooier dan ik had verwacht. Echt prachtig."

  - Henriette, 2015 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €102.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €126.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €399.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €470.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Hans Memling

Van Memling, die oorspronkelijk uit Duitsland kwam zijn veel werken bewaard gebleven. Hij werkte vanaf 1450 in Brugge. Vele altaarstukken maar ook bijzonder fraaie portretten. Hij was een van de vooraanstaande schilders van de periode van de Vlaamse Primitieven. Hij was ook beÔnvloed door zijn tijdgenoten Van der Weyden en Van Eyck. Zijn werk werd in Brugge vooral aangekocht door Spanjaarden en Italianen die voor de handel in Brugge waren.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.