De aanbidding van het Lam Gods | Jan van Eyck

 

De aanbidding van het Lam Gods

Dit bijzondere stuk van van Eyck is onderdeel van een veelluik (polyptiek). Het is het paneel midden-onder. Het is in 1432 geschilderd.

Afgebeeld is Het Lam Gods, waarmee natuurlijk Jezus Christus is bedoeld. Het werk is oorspronkelijk gemaakt in opdracht van Joos Vijd voor de Vijdkapel. Het kunstwerk is ontworpen door de broer van van Eyck, Hubert, maar na zijn dood afgemaakt door Jan van Eyck. Het kunstwerk wordt na de beruchte kunstroof van 1934 streng bewaakt.

Het is te zien in de St.-Baafskathedraal te Gent.

Reakties van klanten

"... dit is helemaal prima, dank je wel voor je geduld."

  - Jacqueline en Martin, 2017 -

"Ik heb hem ontvangen! Hij is prachtig! Dank u wel!"

  - Anneke, 2017 -

"We zijn allemaal erg blij met het resultaat. Het fotobehang was van een erg goede kwaliteit en liet zich perfect aanbrengen!"

  - Bianca, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €138.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €190.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Jan van Eyck

Waarschijnlijk komt de naam Van Eyck voort uit de plaatsnaam Maaseik, zijn vermoedelijke geboorteplaats. Hij leverde een grote bijdrage aan de schilderkunst als een van de Vlaamse Primitieven door zijn kunstwerken maar ook door het verfijnde gebruik van olieverf. Zijn gedetailleerde werkwijze werd al snel de norm voor vele kunstenaars in zijn tijd. De olieverf stelde hem ook in staat om dit detailniveau te bereiken. In de periode tussen de late middeleeuwen en de vroege renaissance zijn er duidelijke paralellen tussen de ontwikkelingen in ItaliŽ (Florence) en zijn werk.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.