Bloemen in een Vaas | Jan Brueghel de Oude

 

Bloemen in een Vaas

Dit schilderij is een van de topstukken uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen. Jan Brueghel de Oude doet zijn bijnaam eer aan: "Fluwelen Brueghel". Het werk is met zoveel kunde en detail geschilderd dat het een van Vlaanderens meest geliefde bloemstillevens is. Het was tijdens de Barok gebruikelijk een zeer brede selectie van bloemen te verwerken in de stillevens. Dit boeket kon in werkeleijkheid nooit bestaan, immers de bloeitijden van de diverse bloemen zijn eigenlijk verschillend. Maar dit werd in die tijd veel door schilders gedaan. O.a. zijn te zien: een witte lelietak rechts, keizerskroon (de oranje bloem links), vergeet-mij-nietjes, anjers, irissen, korenbloemen, pioenrozen en tulpen.

De hogere echelons konden zich een dergelijk werk in opdracht soms veroorloven, dus het mocht zeer uitbundig zijn. Dit ter ondersteuning van de status van de opdrachtgever. Jan Brueghel schilderde vele van deze zogeheten pronkstukken en was onbetwist de beste in zijn genre.

Reakties van klanten

"Superblij met het mooie schilderij, nog mooier dan gehoopt."

  - Bianca, 2017 -

"Bedankt voor de goede service!"

  - Helena, 2017 -

"Nog bedankt voor de service. Het doek hangt er mooi bij."

  - Rob, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €94.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Jan Brueghel de Oude

Jan Brueghel de Oude is de directe zoon van Pieter Bruegel de Oude. Hij werd in 1568 in Brussel geboren en stierf in 1625 in Antwerpen. De beide kinderen van Pieter Bruegel hebben de schilderkunst in de genen. Echter hebben ze de techniek niet van hun vader kunnen meekrijgen. Deze stierf namelijk binnen een jaar na de geboorte van Jan. Jan wordt ook wel de fluwelen Brueghel genoemd vanwege zijn enorme gedetailleerde manier van werken. Regelmatig werkte hij ook samen met andere kunstenaars, o.a. Peter Paul Rubens.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.