Christus aan het kruis met Maria en Johannes | Rogier van der Weyden

 

Christus aan het kruis met Maria en Johannes

Dit kunstwerk van Van der Weyden is zeer gedetailleerd en uitgesproken van kleur. Het rood op de achtergrond refereert natuurlijk aan het bloed van Jezus aan het kruis. De witheid van de gewaden aan de onschuld. Aan weerszijde zien we Maria en Johannes.

Het is een levensgroot schilderij dat omstreeks 1455 door Rogier van der Weyden is geschilderd. Hij schonk het aan het karthuizerklooster van Scheut. Zij verkochten het later aan Filips II van Spanje. De huidige lokatie van het schilderij is in Madrid, El Escorial, Real Monasterio de San Lorenzo.

De afbeelding zoals deze nu te bestellen is, is van de mooiste, gerestaureerde versie van het werk. Voor 2011 was het in erbarmelijke staat geraakt.

Reakties van klanten

"Wow. Hij is nog mooier dan ik had verwacht. Echt prachtig."

  - Henriette, 2015 -

"Bedankt voor de goeie service."

  - Yvonne, 2017 -

"Hij hangt prachtig!"

  - Esther, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €97.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €141.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €138.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Rogier van der Weyden

Rogier van der Weyden behoort tot de laat middeleeuwse Vlaamse kunstschilders die in Brussel werkte. Het had daar een atelier waar hij aan zijn kunstwerken werkte, waarschijnlijk met een team van leerlingen. Zelf was hij een leerling van Campin (Flémalle). In het museo del Prado en het Staatliche Museen te Berlijn zijn werken van zijn hand te zien. De kruisafneming is een van zijn bekendste, maar hij schilderde ook veel mooie portretten.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.