In het Cafe d Harcourt in Parijs | Henri Evenepoel

 

In het Cafe d Harcourt in Parijs

Een prachtig schilderij van Henri Evenepoel, geschilderd in 1897 in Parijs. Door de vrouw in de rode jurk centraal in het schilderij te plaatsen vormt ze onmiskenbaar het middelpunt van het schilderij. Maar de omgeving merkt haar desondanks kennelijk niet op. Het was Evenepoels manier om de decadentie van de Bohemiens weer te geven.

Het cafe aan de Place de la Sorbonne is in 1940 opgeheven. Het werk zelf is te zien in het Städel Museum, Frankfurt am Main, Duitsland.

Reakties van klanten

"Bedankt voor de snelle service ... canvas print is perfect mooi!"

  - Thera, 2017 -

"Bedankt voor de goede service!"

  - Helena, 2017 -

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther, 2016 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €114.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Henri Evenepoel

Henri Evenepoel was een vooraanstaand Vlaams kunstschilder en vertegenwoordiger van Fauvisme, dat voortkwam uit het impressionisme. Hierbij wordt wat meer kleur gebruikt dan gebruikelijke impressionisten deden in hun werken. Maar zijn hij vond wel dat zijn vriend Matisse bijvoorbeeld weer te ver ging in zijn felle kleurgebruik. Evenepoel kreeg zijn opleiding in Brussel waarna hij vertrok naar Parijs. Ontegenzeggelijk werd ook hij sterk beïnvloed door de Parijse kunst. Het is ook daar dat hij een van zijn meest bekende werken schilderde, De Spanjaard in Parijs. Evenepoel werd niet ouder dan 29 jaar en liet een oeuvre na van ca 300 werken.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.