Christus met doornen   |  Dieric (Dirk) Bouts   |  Kunstdruk op (plexi) glas

Aanvullende informatie

Afmeting origineel kunstwerk: 28 x 37 cm

Vanaf: € 126.00

Levertijd: 9 werkdagen

Reakties van klanten

"Superblij met het mooie schilderij, nog mooier dan gehoopt."

  - Bianca, 2017 -

"Zojuist is mijn schilderij afgeleverd. Echt schitterend."

  - Helena, 2017 -

"Echt een wauw effect in onze woonkamer! Bijgaand de sfeerfoto. Super bedankt voor de goede en snelle service."

  - Nathalie, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Christus met doornen | Dieric (Dirk) Bouts | Kunstdruk op (plexi) glas

Kies een uitvoering

30 x 40 cm
€ 126.00
Nu gratis verzending op veel producten
  
50 x 70 cm
€ 228.00
Nu gratis verzending op veel producten
  
60 x 80 cm
€ 303.00
Nu gratis verzending op veel producten
  
70 x 90 cm
€ 375.00
Nu gratis verzending op veel producten
  
80 x 110 cm
€ 478.00
Nu gratis verzending op veel producten
  
90 x 120 cm
€ 504.00
Nu gratis verzending op veel producten
  
120 x 160 cm
€ 743.00
Nu gratis verzending op veel producten
  
140 x 200 cm
€ 1002.00
Nu gratis verzending op veel producten
  

 

Christus met doornen, door Dieric (Dirk) Bouts

Dit werk van Dieric Bouts is het rechter deel van een tweeluik genaamd "Christus en de Maagd". Het is rond 1470 tot 1475 geschilderd als altaarstuk zoals in de 15e eeuw gebruikelijk. De combinatie van de uitdrukking en het rood van de ogen en het gewaad op de gouden ondergrond geeft een sterk effect. De Christus die we hier zien afgebeeld berustent in het lot.

Het schilderij (en het tweeluik "Christus en de Maagd') is te zien in de National Gallery in Londen.


Kunstdruk op (plexi) glas

Het kunstwerk wordt speciaal voor u in spiegelbeeld op de achterzijde van een dikke (4 mm) plexiglas plaat gedrukt en afgewerkt. Deze plaat is speciaal UV bestendig, dus vergeelt niet. Aan de achterzijde wordt de plaat voorzien van een (aan de voorzijde onzichtbaar) ophangsysteem en kan dus zo aan de muur gehangen worden!
Plexiglas is 17 keer sterker dan glas daarbij ook nog eens 2,5 keer lichter dan glas. Het materiaal is helderder dan bijvoorbeeld float of kristalglas. Het geeft een prachtig diepte en glanseffect. Wel zal er rekening gehouden moeten worden dat het materiaal krasgevoelig is en gereinigd moet worden met een zachte microvezeldoek en een lauw sopje of speciaal reinigingsmiddel voor plexiglas (geen agressieve cleaners).Deze uitvoering geeft elk kunstwerk een moderne hoogglans uitstraling. De perfecte oplossing om de klassiekers van Vlaamse Meesterwerken te integreren in een modern interieur.


 

Maten en verhoudingen

De bestelmaten worden bij Vlaamse Meesterwerken altijd als 'kleinste maat x grootste maat' weergegeven. Dit kan zowel 'breedte x hoogte' als 'hoogte x breedte' zijn, afhankelijk van het kunstwerk. U kunt er vanuit gaan dat schilderijen die origineel een staand ('portrait') formaat hebben door ons ook als staand formaat voor u geproduceerd worden. Liggende ('landscape') formaten worden ook altijd liggend gemaakt.

Kunnen wij helpen?

Wellicht kunnen we u van dienst zijn bij het bestelproces. Neem dan gerust contact met ons op. Misschien heeft u nog niet precies gevonden wat u zocht: net dat ene kunstwerk, of een speciale afmeting van een kunstwerk. Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.