Laatste avondmaal - middendeel | Dieric (Dirk) Bouts

 

Laatste avondmaal - middendeel

Dit altaarstuk bestaat uit 5 panelen waarvan dit het middelste is. Afgebeeld is het bijbelse laatste avondmaal. Het werk is sterk symmetrisch opgesteld. Rechts van Jezus is Petrus te zien, zijn handen in gebed. Op de tafel een vrijwel leeg gegeten bord. De maaltijd is voorbij. De Judas figuur is eenvoudig te herkennen aan zijn gelaatsuitdrukking. Hij staat recht tegenover Jezus. De opdrachtgevers voor dit altaarstuk staan ook afgebeeld: Reynier Stoep, Stas Roelofs Erasmus van Baussele en Laureys van Wynge. Zij hebben een dienende rol in het tafereel.

Reakties van klanten

"Bedankt voor de goeie service."

  - Yvonne, 2017 -

"Vandaag hebben wij het canvas in goede orde ontvangen. Heel hartelijk dank voor de snelle en goede service."

  - Petra, 2017 -

"Ontvangen hoor, helemaal goed."

  - Rick, 2016 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €112.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €224.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Dieric (Dirk) Bouts

Bouts is een vooraanstaande vertegenwoordiger van wat nu de Vlaamse Primitieven wordt genoemd. Symmetrie en verwijnpunten waren in zijn tijd nog geen gemeengoed. Maar net als Campin gebruikte hij dit al wel nadrukkelijk in zijn werk. Zijn 'laatste avondmaal' is hiervan ook een goed voorbeeld. Hoewel geboren in Haarlem werkte hij met name in Leuven.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.